Доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма Еконт,с която работи Оренда Арт и прави доставката на адрес, посочен от потребителя или до адрес на куриерска фирма Еконт.Плащанията на такса доставка се калкулира на база населено място и тегло на продуктът,като това става по тарифи на куриерската фирма. Клиентите на онлайн магазин Оренда Арт ползват 20% отстъпка от стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт и имат право да направят преглед на доставения продукт преди да бъде заплатен.Потребителят се задължава да осигури достъп и лице за контакт, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя.Всички допълнителни разходи по доставката на куриерската фирма се поемат от клиентът.
Доставката е безплатна за продукти на стойност над 150лв. Във всички останали случаи разходите за доставка се поемат от потребителя, като цената зависи от неговото местоположение, както и срока за доставка по схемата на избрания Превозвач.

Поръчаните продукти ще бъдат опаковани и обезопасени,за да се осигури безпрепятствено доставката им.Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, се обръщате към фирмата куриер, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.

Доставки не се извършват в почивните дни и официалните празници.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ  НА ПОРЪЧКА 

В рамките на 24 часа ще получите e-mail за потвърждение и информация за доставка или наш служител ще се свърже с вас на посочения телефон за контакт в работен ден от понеделник до петък /между 10:00 – 17 /ч. през седмицата и между 10:00 – 14:00 ч. в събота.

Поръчките се изпълняват в рамките на 2-3 /два до три/ работни дни след потвърждение на заявка. Заявка направена в извън работно време или в почивен ден се приема за обработка на следващия работен ден.

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКА

1.Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:

-видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания;
-възникнал дефект по време на транспортирането – тук се издава протокол от куриера за възникнал дефект при транспортирането
-цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;

Горе-описаните рекламации могат да се направят три дни след получаване на пратката.Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.

Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед и се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи.
По силата на член 55(ал.1) от ЗЗППТ потребителят може да върне стоката в 7 дневен срок от деня на получаване на пратката, в случай че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил – опаковани и пазени, без да бъдат ползвани.Освен да върнат окомплектована стоката ,тя трябва да бъде съпътствана с цялата документация,която е получена заедно с продуктът,от Оренда Арт.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Съгласно законодателството потребителя има правото да се откаже от покупка без да дължи неустойка и без да посочва причина, в рамките на 7 (седем) работни дни от датата на получаване на продукта,за което ще трябва устно -по телефона,да уведоми Оренда Арт.Продуктите трябва да бъдат окомплектовани,така както са ги получили и трябва да бъдат съпътствани с цялата документация,която е получена заедно с пратката.
При връщането на продукти, чиято опаковка е повредена или непълна, показва следи от износване, драскотини, охлузвания или каквато и да било друга повреда ,Оренда Арт си запазва правото да прецени дали да приеме връщането или да задържи част от стойността на продукта, сума която ще бъде съобщена след преценяване на щетите.Съгласно законовото право при връщане на продукта, възстановяването на стойността, ще бъде в рамките на 30 дни от датата на връщане.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.